Ledercoaching: Hvordan kan jeg ta ansvar for mitt eget engasjement og hjelpe andre å gjøre det samme?

Hva er engasjement?

Når du er engasjert ønsker du å gjøre ditt beste. Er du ikke engasjert, er du ikke enig med deg selv om hva som er viktig. Du føler press inni deg, du kjenner spenning og angst. Alt dette går utover din prestasjon og ditt velvære.

Som leder er det ekstra viktig å være engasjert.

Som leder har du ansvar for å skape en sammenheng som folk ønsker å tilhøre, forholde deg til motstridende informasjon, stake ut kursen, identifisere fokusområder og legge til rette for andres selvstendige arbeid. I tillegg setter du standarden for hvordan ting skal gjøres. Derfor er det viktig at du er engasjert. Ellers er du med å gjøre sviktende engasjement til en del av organisasjonskulturen.

Hvordan kan du ta ansvar for ditt engasjement?

Når du leder deg selv ut fra egne behov betyr det at motivasjon din er selvbestemt. Selvbestemt motivasjon er en forutsetning for engasjement.  Når du leder deg selv ut fra egne behov  forholder du deg til kompleksiteten i arbeidet ditt slik at du kan bygge bro mellom ulike perspektiver. Det betyr også at du tar «blandede følelser» på alvor slik at du kan bli helt enig med deg selv om hva du skal engasjere deg i og hvordan.

Hva kan vi hjelpe deg med?

Vi hjelper deg å sortere dine tanker og følelser slik at du kan bli enig med deg selv om hvorfor, hvor og hvordan du skal lede.  Vi gjør det ved å introdusere modeller som gir struktur til å tenke og kjenne etter, sammen med gode spørsmål og aktiv lytting. Dette gir deg en mulighet til å utforske kompleksiteten i ditt arbeid og å bearbeide ytre og indre motsetninger.

Vill du vite mer om ledercoaching? Vi hører gjerne fra deg! 

Skriv en melding i skjemaet under, send oss en mail på post@interaction.no eller ring oss på 90 57 58 45.
  • (?)